top of page
Rıhtım

Yazılarım

  • Yazarın fotoğrafıseldaaozbay

YKS’ye İki Ay Kala



Üniversite sınavına hazırlık, uzun bir süreçtir ve öğrenciler temellerini oluşturarak sınava hazırlanmaya başlar.


YKS hazırlık aşamalarında, kalan sürenin doğru kullanılması en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisidir. Zamanın doğru yönetilmesi ve konu eksiklerinin giderilmesi için planlama yapmak önemlidir. Öncelikle;



!! Konu Tekrarının Yapılması


Son iki ay konu tekrarlarına önem verilmeli,


  • Tekrar sırasında ön okuma yapılması, okunacak yerlerin gözden geçirilmesi ve okuma esnasında ana fikirlere, önemli gördüğünüz yerlere ve konunun püf noktalarına dikkat edilmesi,

  • Örnek soru çözümlerinin dikkatle incelenmesi ve konuyla ilgili çıkmış sorulara bakılması,

  • Bütün konuların baştan sona çalışması yerine, bilinmeyen, eksik olunan konuların çalışılması önemlidir.


!! Deneme Sınavlarının Önemi


Deneme sınavlarına ağırlık verilmesi ve haftada en az bir deneme sınavının çözülmesi, eksik olunan konuların belirlenmesi için önemlidir. Hangi ders veya konudan sorun yaşanılıyorsa her denemeden sonra bunların not edilmesi, konu eksiklerinin daha net görülmesini sağlar.


!! Geçmiş Yılların Sorularına Göz Atılmasının Önemi


Eğer zamanınız varsa son 5 yılın çıkmış deneme sınav sorularının çözülmesi, geçmiş yılların soru stillerine göz atmak, sınavdaki hızınızı ve anlama seviyenizi geliştirecektir.


!! Sağlığın Önemi


Ders çalışırken psikolojik ve fizyolojik sağlığınıza gereken önemin verilmesi, yeterli ve dengeli beslenilmesi, kısa yürüyüşlerin yapılması ve sevdiğiniz hobilerle ilgilenilmesi, uyku düzenine dikkat edilmesi başarınızın ve motivasyonunuzun artmasına yardımcı olur.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page